6. Eszköz: Tudásmegosztás és kapacitásfejlesztés: Képzési alapelemek az Egészségügyi Munkaerő Tervező Bizottság részére. Segíti az egészségügyi munkaerő tervezésben résztvevő felelősök (a Tervező Bizottság tagjai) hiányzó készségeinek és kompetenciáinak pótlását, illetve a meglévők fejlesztését.
Eszköz típusa: útmutató
Célcsoport: az Egészségügyi Munkaerő Tervező Bizottság (ha van), az egészségügyi munkaerő tervezésért felelős szervezet, trénerek és az egészségügyi munkaerő tervező szakértők
Eszköz előnye: elősegíti, hogy az Egészségügyi Munkaerő Tervező bizottság megfelelő összetételben és teljesítménnyel működhessen.




Az Egészségügyi Munkaerő Tervező Bizottság összetételének és teljesítményének kialakításakor és későbbi fejlesztésekor, illetve az egészségügyi munkaerő tervezésben résztvevők számára képzési programok szervezése során, kérjük, vegye figyelembe az alábbi, képzési modulokra vonatkozó ajánlásokat.


 

Személyre szabott képzési programokra van szükség az egészségügyi munkaerő tervezés teljesítményének növelése érdekében.

    ● 1. modul: Stratégiai gondolkodás és programtervezés
    ● 2. modul: Adatgyűjtés és epidemiológia
    ● 3. modul: Adatelemzés és bizonyítékokon alapuló beavatkozások
    ● 4. modul: Egészségpolitika és egészségügyi menedzsment
    ● 5. modul: Kommunikáció és koordináció