+
A praktikus, önértékelést elősegítő eszközök a hiányosságok feltérképezésére és az egészségügyi munkaerőtervezés mindennapi munkafolyamatait támogató, fejlesztő megoldások azonosítására szolgálnak. Az országok saját helyzetüknek megfelelően adaptálhatják az Eszköztárat.

Mi az a Joint Action?


A Joint Action (Közös fellépés, JA) on European Health Workforce Planning and Forecasting (Európai egészségügyi munkaerőtervezés és előrejelzés) egy három éves program, amely 2013. áprilisában indult és 2016 júniusában zárult le. A program célja, hogy összefogja az Európai Unióban, valamint az azon kívül tevékenykedő tagállamokat, régiókat és érdekcsoportokat képviselő európai és nemzetközi szervezeteket. A JA programot az Európai Bizottság támogatja a "European Action Plan for the Health Workforce" (Egészségügyi Munkaerő európai Akcióterve) keretében, amely felhívja a figyelmet a közeljövőben várható egészségügyi szakemberhiányra.


Mi is ez az egészségügyi munkaerőtervezés eszköztár?

Az Eszköztár számos praktikus eszközt tartalmaz: protokollokat, útmutatókat, ellenőrző listákat, ellenőrzőlapokat, adatlapokat, értékelő skálákat, melyek mind a standardizált HRH tervezési folyamatok tagországi adaptációját segítik.


Miért érdemes használni az eszköztárat?

O Ezek az eszközök a folyamatok buktatóira, a szűk keresztmetszetekre rámutatva, a HRH tervezés kulcselemeit és a bevonni szükséges szereplőket meghatározva segítik a tervezést. Cél, hogy segítségükkel a megfelelő kérdések kerüljenek napirendre, valamint implementációs terv készüljön.
O Az Eszköztár segíti a jelenlegi helyzet jobb megértését, a HRH tervezés meglévő gyengeségeinek feltérképezését, és a figyelmet a fejlesztendő területekre vezetik.
O Az országok saját körülményeikhez adaptálhatják az Eszköztárat, és abból a számukra releváns, leginkább hasznos eszközöket tudják használni. (Ugyan ez a dokumentum túlnyomó részt a nemzeti-szintű HRH tervezésről szól, az eszközök regionális szinten is alkalmazhatók. A HRH tervezés struktúrájától függően, a kevésbé formális tervezőrendszerek is profitálhatnak használatukból.)
O Az eszközök nem fedik le a HRH tervezés összes lépcsőjét, sem magyaráznak meg mindent annak teljes részletességében. Azonban segítik a legfontosabb, kihagyhatatlan lépések, folyamatok, intézkedések implementációját, s így teljesértékű HRH tervezést tesznek lehetővé.


Hogyan használjuk az Egészségügyi Munkaerőtervezési Eszköztárat?

1) Klikkeljen a regisztrációra és lépjen be
2) A főoldalon számos menüpontot lát, amelyek az egészségügyi munkaerőtervezés különböző témáira irányítják
3) Olvassa el a feltöltött háttéranyagokat (pl. használati útmutató, teljes riport)
4) Figyelmesen olvassa el az Eszköztár és az eszköztípusok általános leírását
5) Olvassa el az ajánlásokat, mivel ezek összefüggnek az egyes eszközökkel
6) Határozza meg az első önértékelés dátumát és használja az eszköztárat évente/kétévente hogy láthassa a fejlesztések eredményét (az eszközök újbóli kitöltése az első kitöltés után legkorábban 3 hónap múlva lehetséges)
7) Kezdje a "Egészségügyi munkaerőtervezési útmodell" bevezető eszközzel, majd Planning Kapitány elkíséri önt a következőkben
8) Válasszon olyan kérdést a főoldalon vagy az Eszköztár áttekintő oldalán, amely leginkább megfelel az érdeklődésnek, és böngésszen az eszközök között
9) Töltse ki a teljes eszköztárat és nézze meg az eredményeit. Mindig mentse el a pontértékeit, különben azok elvesznek
10) Évente, kétévente vizsgálja felül a pontértékeit

CONTACT US

Health Services Management Training Centre, Semmelweis University
Semmelweis Egyetem Eg√©szs√©g√ľgyi Menedzserk√©pzŇĎ K√∂zpont
K√ļtv√∂lgyi Str. 2., Budapest, Hungary

Go Top